Nieuws

The End of Sitting kunstproject

5 april 2016

The End of Sitting kunstproject

“In het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam staat nog tot eind mei een uitsnede van het kunstproject "The End of Sitting", dat verrassende nieuwe manieren van zitten, staan, werken en ontmoeten combineert.”

Inspirerend nieuw werklandschap

Dit futuristische ontwerp verenigt diverse manieren van werken en vergaderen in één werklandschap. Vooral het staand meeten spreekt ons erg aan in dit bijzondere resultaat van de samenwerking tussen de architecten RAAAF en kunstenares Barbara Visser. Volledig staand of half leunend tegen één van de schuine wanden, kan men prima op een gezonde en creatieve manier met elkaar van gedachten wisselen.

Het geheel is niet direct heel erg praktisch te plaatsen ergens vanwege de grote afmetingen en de uitgesproken scherpe vormen, hoeken en lijnen. Maar het idee is om mensen te laten zien en vooral te laten ervaren, dat er ook andere manieren mogelijk zijn van werken en ontmoeten i.p.v. het klassieke zitten aan een bureau of met z'n allen aan een lange vergadertafel. Daar zijn wij het helemaal mee eens en we willen dan ook graag aandacht besteden aan dit unieke project.

En dat we nu eindelijk echt moeten gaan overstappen op zit/sta werken en staand vergaderen is voor Nederland extra nodig, omdat ons land, volgens het bronartikel op VU.nl, de twijfelachtige eer heeft "zitkampioen" van Europa te zijn. Laten we daar zo snel mogelijk verandering in brengen!

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.