Kennisbank

Als uw gezondheid u lief is...

Wij houden bij hoog en bij laag vast aan het zit/sta bureau als één van de integrale oplossingen voor iedereen die op een gezonde manier beeldschermwerk wil verrichten. Inmiddels komen uit vele internationale wetenschappelijke onderzoeken telkens dezelfde voordelen naar voren voor organisaties die zit/sta werkplekken implementeren.

Onlangs zijn er diverse wetenschappelijke publicaties geweest waarin werd geconcludeerd dat teveel zitten nog veel slechter voor onze gezondheid is dan tot nu toe werd aangenomen. Dit maakt de urgentie tot gebruik van zit/sta bureaus alleen nog maar groter!

Zit/sta werken is onderdeel van onze visie op nieuwe ergonomie
Bekijk onze zit/sta animatie

Onze zit/sta animatie

Om het populaire thema van het nieuwe zit/sta werken op een meer luchtige en toegankelijke manier te introduceren, hebben wij een korte animatie ontwikkeld. Bekijk onze animatie en zie niet alleen waarom een zit/sta bureau zo belangrijk is, maar ook hoe laagdrempelig het eigenlijk is.

Bekijk onze animatie (95 sec.)

Voordelen van zit/sta werken

 • Versterkt been-, enkel- en voetspieren
 • Verbetert balans
 • Vermindert de vorming van bloedstolsels diep in de benen
 • Bloed wordt omhoog gestuwd in de richting van het hart
 • Vermindert het risico op hart- en vaatziekten
 • Verbetert alertheid
 • Stimuleert beweging
 • Ontmoedigt "onbewust" snacken
 • Maakt diepe ademhaling mogelijk
 • Verhoogt goede HDL-cholesterolgehalte
 • Verlaagt slechte LDL-cholesterolgehalte
 • Bevordert gewichtsverlies
 • Is beter voor de rug
 • Is een natuurlijke houding voor de mens
 • Is minder vermoeiend

Groter individueel comfort

In het Engels noemt men het "to control your own comfort". Hiermee wordt bedoeld dat zodra men de zittende positie als onprettig begint te ervaren men in staat is om hetzelfde werk staand voort te zetten. In plaats van koffie te gaan halen en/of andere collega's van het werk te houden werkt men door. Dit verhoogt de productiviteit.

Door dynamischer te werken wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat een fitter gevoel geeft en meer scherpte (en tevens snelheid) tijdens de werkzaamheden oplevert. Eindresultaat is hogere kwaliteit van de (veelal sneller afgeronde) werkzaamheden.

Groter individueel comfort dankzij zit/sta

Minder ziekteverzuim

Dynamisch werken resulteert in minder werk-gerelateerde klachten (zoals RSI) doordat mensen fitter blijven. Beweging en een betere doorbloeding zorgen hiervoor. Diverse onderzoeken wijzen uit dat het gebruik van zit/sta bureaus de hoeveelheid tijd die men zittend doorbrengt aan de werkplek met circa 25% terugdringt. Recentelijk zijn er meer en meer publicaties (met name in USA en Australië) verschenen met betrekking tot uiterst negatieve effecten (verhoogde kans op verstoorde stoelgang, diabetes, darmkanker, cardiovasculaire aandoeningen, depressies en overgewicht) die teveel zitten met zich meebrengt.

Zelfs wanneer je buiten werktijd veel sport beïnvloedt dat de negatieve effecten van teveel zitten niet of nauwelijks! Men zal dus een oplossing moeten zoeken tijdens de werkzaamheden om de hoeveelheid tijd die men zittend doorbrengt te verminderen; het gebruik van een zit/sta bureau helpt daarbij!

Actief fietsen afwisselen met staan
Onze zit/sta projecten

Onze zit/sta projecten

Veel bedrijven, organisaties en mensen thuis zijn u reeds voorgegaan en werken nu aan een zit/sta bureau. Van een aantal van hen hebben wij een referentie ontvangen met daarin de ervaringen en verwachtingen van de klant. Zeer interessant om te lezen en wellicht kunt u zich goed herkennen in één van de referenties?

Bekijk ons werk

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.